top of page

Neuromarketing

Wat is het en wat kunt u er mee.

Laat ik eerst kort vertellen wat is neumarketing.


Neumarketing is,

een relatief nieuw vakgebied waarbij medische technieken uit de neurowetenschap worden toegepast binnen het marketing vakgebied. Neurowetenschappers houden zich bezig met het in kaart brengen van de hersenen en de werking ervan. In gecontroleerde onderzoeken worden de hersenactiviteit van mensen onderzocht. Hoe de hersenen reageren op verschillende soorten (reclame)boodschappen. Daarnaast kijken ze naar waarneming en reflexen van de persoon. Door deze kennis kunnen bedrijven hun diensten verbeterd.

Wat kunt u nu met neuromarketing?




Hier heb ik een aantal tips:


  • Beeld spreekt meer dan tekst, maak hier dan ook gebruik van. Zorg voor krachtig beeld en een pakkende tekst.

  • Zorg voor een goede emotie. Zorg dat de kijker in een goede stemming komt en roep het gevoel op die u teweeg wilt brengen. o Een auto koopt u op gevoel. Daarom rijd die in een mooie omgeving. o Tijdens de vakantie wil je genieten van de zon.

  • beperk de keuze Want mensen hebben een hekel aan keuzestress. Veel ondernemers willen alles aanbieden. Beperk de keuze tot maximaal 3.

  • Als u, uw klanten 1 specifiek product wil laten kopen, zorg dan dat er 2 slechtere alternatieve naast staan. Hierdoor maakt u deze keuze makkelijker en nemen ze het product die u wilt verkopen. (In het filmpje in mijn playlist wordt dit nog duidelijk uitgelegd.)

  • Maak gebruik van eye tracking. Hiermee bedoel ik, laat: de persoon, het dier of het ding naar uw tekst kijken/wijzen. Hierdoor word deze sneller gelezen. En maak gebruik van onze lees- en kijkrichting. Wij lezen van links naar rechts en kijken van boven naar beneden. Dus zorg dat uw beeld logisch is opgebouwd.

  • Kijk door de ogen van uw klant. Maak de advertentie of website relevant voor de doelgroep.

  • Het Anker-effect: Veel waarde hechten aan de informatie die uw klant als eerst leest. Deze waarde wordt gebruikt als uitgangspunt. Het Ankereffect is een krachtig psychologisch effect. Wanneer u hoort wat een nieuwe top klasse auto kost valt daarna de prijs van de goedkopere occasion weer mee.

  • Maak iets aantrekkelijk. mooie en aantrekkelijke dingen werken veel beter dan iets met een onaantrekkelijke uitstraling. (voor goede uitstraling kan ik weer zorgen.)


Tip: Ik heb ook weer 2 handige filmpjes in mijn playlist toegevoegd.

https://unsplash.com/ Dit is een website met gratis foto's. De foto in deze blog komt ook van deze website en is gemaakt door Daniel Hjalmarsson

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentare


bottom of page