top of page

Start with why

Updated: Mar 28, 2019

boek waarin duidelijk wordt dat hoe de meeste organisaties hun doelgroep beter

zouden kunnen benaderen.








Start with why

Ik ben nu bezig in het boek ’start with why’ geschreven door ‘Simon Sinek’. Het is een interessant boek waarin duidelijk wordt dat hoe de meeste organisaties hun doelgroep benaderen slecht werkt. De meeste organisaties beginnen met wat zei doen daarna vertellen ze hoe ze dat doen en de meeste vertellen niet eens waarom ze het doen. Terwijl het voor heel veel mensen erg belangrijk is waarom je iets doet. Beter nog hoe beter mensen begrijpen waarom je iets doet des te beter en meer mensen je begrijpen en met jou iets willen ondernemen of iets van je willen kopen. Wat hij verder uitlegt is hoe het menselijk brein hier op reageert. Als je wat, hoe en waarom omdraait in: waarom hoe en wat, dan is het veel logischer en zullen mensen je veel sneller en vooral langer volgen. Het gaat in dit boek niet alleen om de doelgroep maar ook om de organisatie hoe zei beter leiding kunnen geven. Waardoor de medewerkers veel liever naar hun werk gaan en vooral productiever zijn in wat ze doen. Waardoor u dus weer meer omzet draait.

Aan de hand van inspirerende voorbeelden als Steve Jobs en Martin Luther King onderbouwd hij zijn onderzoek. Hoe mensen als hun de `waarom vraag` als uitgangspunt gebruiken en hierdoor succesvoller, invloedrijker en innovatiever zijn.

Dit boek is heel interessant omdat je op een hele andere manier naar je organisatie gaat kijken. Simon Sinek legt het zelf heel goed samen in het 9de filmpje in mijn playlist van Youtube.

Ik heb ook voor u een aantal links waar u dit boek kunt kopen. origineel Engelstalig (deze lees ik)

· fruugo

Nederlandstalig

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page