top of page

marketingmix in het kort.

Updated: Mar 28, 2019

Indien u al bekend bent met de marketingmix kunt u deze blog overslaan. Maar ik moet toch echt eerst beginnen de introductie van de marketingmix om uit te leggen waarom PR en marketing zo belangrijk is.


Marketingmix


De marketingmix, is de mix van alle mogelijke zaken waar u rekening mee moet houden zodat u succesvol kunt zijn. Indien de mix niet in balans is, is de kans groot dat u niet zo succesvol zal zijn als dat u zou willen.


Traditioneel hebben we het over de vier P’s:

  • · Product (of dienst): Alles wat met het product (of dienst) te maken heeft: zoals verpakking, service, kwaliteit, merknaam. Belangrijk hierbij is de toegevoegde waarde die het product of dienst biedt.

  • · Prijs: de beste prijs om een product of dienst te verkopen.

  • · Promotie: Wat doet u aan promotie en hoe ziet uw reclame er uit?

  • · Plaats: de locatie of het distributiekanaal waar het product of dienst te vinden is, bijvoorbeeld in uw (web)winkel.

U ziet hier dan ook direct waarom mijn expertise belangrijk is en dat PR en marketing een belangrijk deel uitmaakt van uw marketingmix.

De marketingmix moet in balans zijn om alle elementen elkaar te laten versterken. Het is dan ook belangrijk dat u hier goed over nadenkt en deze constant in de gaten houd.

Naast de 4P’s komt u nog een hoop verschillende vormen tegen zo heeft u de 5P’s, 7P’s of men spreekt over C’s. Hoe dan ook het gaat om de mix van alle zaken die u zelf kunt bepalen en op elkaar kan afstemmen.


Tip https://www.finler.nl/marketingmix/ Voor uitgebreidere blog over de marketingmix en het nut hiervan.

https://unsplash.com/ Dit is een website met gratis foto's. De foto in deze blog komt ook van deze website en is gemaakt door William Iven



18 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page